Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

arvato Financial Solutions verwerft AfterPay, een Nederlandse serviceprovider voor ‘betalen na ontvangst’

Gütersloh, Duitsland, 2014-1-17 — /EPR Retail News/ — Achteraf betalen, of wel betaling na ontvangst van een besteld product, bijvoorbeeld via een (digitale) acceptgiro of factuur, is een betaalmethode waar veel online consumenten de voorkeur aan geven en draagt voor webwinkeliers bij aan een hogere verkoop.

Steeds meer Europese online retailers bieden hun klanten de mogelijkheid om na ontvangst te betalen. Om het betaalrisico en het opzetten van een eigen debiteurenmanagement afdeling- en systeem te voorkomen, besteden veel retailers het volledige achteraf betaalproces uit aan gespecialiseerde financiële ondernemingen.

“Het is onze visie om onze klanten – nationaal en internationaal – geïntegreerd te ondersteunen met alle benodigde en eigentijdse risicomanagementoplossingen. Door de aankoop van AfterPay kunnen wij onze klanten binnen Europa de populaire betaalmethode van betaling via factuur, Direct debit of digitale nota bieden, met betaalgarantie voor de retailer! Met name na de succesvolle samenwerking met AfterPay in de afgelopen twee jaar zijn wij er van overtuigd dat het verwerven van AfterPay de juiste stap was in de richting van een brede aanwezigheid in Europa,” licht Michael Weinreich toe, lid van de Raad van Bestuur van arvato AG en verantwoordelijk voor de business group arvato Financial Solutions. “Nu kunnen wij onze klanten binnen alle markten op een veilige en betrouwbare wijze ondersteunen vanuit een partner, van arvato Financial Solutions.”

“Wij voeren het volledige achteraf betaalproces uit, inclusief risicomanagement, acceptatie, inning en debiteurenmanagement van achteraf betaaltransacties. Dit doen we op een onderscheidende klantvriendelijke wijze. Hierdoor kunnen onze online retailers zich volledig richten op hun verkoop”, legt Stefan van den Berg, directeur en oprichter van AfterPay, uit. “We beschouwen onszelf als partners van de webwinkeliers, doordat wij als doel hebben de winkelier te helpen bij verhoging van hun omzet en conversie”. “AfterPay participeert actief in verschillende (inter)nationale partnerschappen en ontwikkelt daarmee nieuwe multi-channel innovaties rondom het betaalconcept ‘betaling na ontvangst’, wat onlineklanten een aangename winkelervaring biedt en de positie van onze klanten versterkt”, vult Michael Weinreich aan. “Door onderdeel te worden van de ambitieuze arvato Financial Services Group kunnen wij onze huidige dienstverlening verbeteren, grensoverschrijdende betaaloplossingen bieden in heel Europa en nieuwe financiële diensten introduceren voor zowel online retailers als consumenten”, zegt Stefan van den Berg.

Een gerenommeerde Nederlandse onderneming
Als oprichter en CEO van AfterPay, dat onder zijn leiding een leidende marktpositie heeft verworven, zal Stefan van den Berg verantwoordelijk worden voor de gezamenlijke activiteiten in de Benelux van arvato Financial Solutions. AfterPay heeft in Nederland exclusieve data en innovatieve instrumenten voor fraudepreventie ontwikkeld, die het risico op wanbetaling verkleinen en een hoge acceptatiegraad bevorderen. Ook is het ten alle tijde mogelijk de AfterPay betaaloplossing mobiel te gebruiken met mobiele apparaten zoals smartphones en tablet-pc’s. In 2013 begon AfterPay ook met activiteiten in België.

Meer informatie is verkrijgbaar via www.arvato-infoscore.de en www.afterpay.nl.

Over AfterPay

Sinds de oprichting in 2009 is AfterPay uitgegroeid tot de leidende leverancier van online achteraf betaaldiensten in Nederland. De onderneming biedt een totaaloplossing, inclusief verwerking, transactiebeheer, verzenden en innen van facturen, en dekt het volledige debiteurenrisico af voor opdrachtgever. De klantvriendelijke betalingsmethode is op de markt algemeen bekend onder de
merknaam ‘AfterPay’.

Bedrijfsprofiel arvato Financial Solutions

arvato Financial Solutions is een wereldwijd werkende financiële dienstverlener en is onderdeel van Bertelsmann SE & Co. KGaA, als dochteronderneming van arvato AG.

De onderneming heeft circa 6.000 medewerkers in 18 landen, met een sterke vertegenwoordiging in Europa, Amerika en Azië, en biedt flexibele full-service oplossingen voor waardegeoriënteerd beheer van klantrelaties en geldstromen. arvato Financial Solutions is synoniem met professionele outsourcingservices (Finance BPO), met de focus op de geldstroom in alle fasen van de customer lifecycle – van risicobeheer en facturering tot debiteurenbeheer, de verkoop van inbare vorderingen en incasso. Een van de onderdelen waar wij ons op richten is het minimaliseren van de hoeveelheid wanbetalingen tijdens de startfase van de onderneming en bij het inningsproces. Daarom maakt ook het optimaliseren van de keuze aan internationale betalingsmogelijkheden deel uit van onze dienstverlening.

Als leverancier van financiële oplossingen werken wij voor circa 10.000 klanten, met name op het gebied van detailhandel/e-commerce, telecommunicatie, verzekeringen, bankieren en in de gezondheidssector. Hierdoor zijn wij de op twee na grootste financiële dienstverlener in Europa. Al uw financiële dienstverlening onder één dak. Professioneel. Betrouwbaar. Efficiënt.

Press contact:

Nicole Schieler
c/o arvato infoscore GmbH
Rheinstraße 99
76532 Baden-Baden

presse@arvato-infoscore.de
tel. +49 (0)7221/5040-1130
tel. +49 (0)7221/5040-3055
www.arvato-infoscore.de

Abdruck honorarfrei
Belegexemplar erbeten

EPR Retail News