Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Albert Heijn viert 130 jaar supermarktinnovatie

Albert Heijn viert 130 jaar supermarktinnovatie

 

Zaandam, Netherlands, 2017-Jul-07 — /EPR Retail News/ — Albert Heijn bestaat 130 jaar en viert dit met een blik op de toekomst, het heden en rijke verleden. Zo was gisteren het visionair symposium ‘Alle ingrediënten voor een beter leven. Voor iedereen.’, waar Albert Heijn Nederland opriep mee te denken over de toekomst van food en retail en de rol van de supermarkt. Ook zijn klanten van Albert Heijn gevraagd naar hun verwachtingen en geven een mooi doorkijkje naar de supermarkt van de toekomst. Daarnaast is er het volledige gedigitaliseerde museum albertheijnerfgoed.nl, waar de rijke historie van Stichting Albert Heijn Erfgoed in woord en beeld tot leven komt. En speciaal ter gelegenheid van het 130-jarig bestaan is er voor alle 100.000 werknemers een speciale editie van het medewerkersmagazine Ahá.

Hoe ziet de veranderende food- en retailwereld er in 2025 uit? Welke maatschappelijke trends en behoeften gaan er ontstaan? En hoe kunnen supermarkten hier een voortrekkersrol in spelen? Het zijn vragen die supermarkten niet alleen kunnen beantwoorden en daarom schakelt Albert Heijn de kennis, expertise en verbeeldingskracht van Nederland in om samen na te denken over de toekomst. Het symposium ‘Alle ingrediënten voor een beter leven. Voor iedereen.’ vormde gisteren de aftrap om samen met een mix van denkers, doeners, opinieleiders, experts en ervaringsdeskundigen antwoorden te vinden op grote maatschappelijke vraagstukken als:

  • Voeding van de toekomst
  • Werk van de toekomst
  • Duurzame samenleving
  • Technologische ontwikkelingen
  • Verbinding met klanten
  • Winkelen in de toekomst

Supermarkt van de toekomst
Hoewel het eet- en kookgedrag van Nederland de afgelopen decennia maar mondjesmaat verandert en de oer-Hollandse pieper nog steeds hoogtij viert, blijkt uit onderzoek dat Nederland verschillende verwachtingen heeft van de supermarkt van de toekomst.

Zet je Millennials op de AH directiestoel, dan zien zij in 2025 de ‘belevingssupermarkt’, waarin boodschappen doen een ‘uitje’ is geworden. Een volledig gerobotiseerde, thuisbezorgende supermarkt, waarbij de fysieke winkel fungeert als sociale ontmoetingsplaats voor ‘vergeten boodschappen’ en waar medewerkers voeding- en gezondheidsadvies geven. De 65+’er ziet toekomst in de kleine, lokale buurtsuper die snel op lokale versbehoeften in kan spelen. Naast verschillen zijn beide groepen echter eensgezind op onderwerpen als duurzaam, bewust en gezond leven. Trends die volgens Millennials en 65+’ers richting 2025 écht gaan doorzetten en nog concreter invulling gaan krijgen.

Albertheijnerfgoed.nl
Het verhaal van Albert Heijn begon in 1887 met een 12m2 tellend kruidenierszaakje in Oostzaan. Meneer Heijn had destijds nooit kunnen denken dat zijn kruidenierswinkeltje 130 jaar later zou uitgroeien tot meer dan 950 winkels in tal van formats, van groot naar klein, met meer gemak en ook online. Die 130 jaar aan rijke geschiedenis vol pareltjes, beheerd door Stichting Albert Heijn Erfgoed, is nu volledig online terug te vinden op albertheijnerfgoed.nl.

Speciale editie ‘Ahá magazine’ mét AH-kwis

Bij het 130-jarig bestaan van Albert Heijn hoort ook een speciale editie van het medewerkersmagazine Ahá met een oplage van 100.000. Je kennis van Albert Heijn testen kan op ah130jaar.nl waar de grote AH-kenniskwis te vinden is en waar je er bijvoorbeeld achter kan komen dat Albert Heijn ook gewoon een platenlabel genaamd ‘Westside Stereo Records’ heeft.

Afdeling mediarelaties:
pers@ah.nl
088 6590 2020

Source: Albert Heijn

###

EPR Retail News