Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Albert Heijn introduceert augmented reality productscanner

Albert Heijn introduceert augmented reality productscanner

 

“Alle productinformatie en -inspiratie binnen handbereik”>Alle productinformatie en -inspiratie binnen handbereik

Zaandam, Netherlands, 2017-Jul-24 — /EPR Retail News/ — ‘Welke ingrediënten zitten in dit product? Waar komt het vandaan? Wat kan ik er allemaal mee maken?’ Dit zijn vragen die klanten bezighouden als zij boodschappen doen. Het antwoord op al deze vragen maakt Albert Heijn vanaf vandaag in één oogopslag inzichtelijk met de introductie van de AH Productscanner. De AH Productscanner is een app die klanten met behulp van augmented reality informatie geeft over ingrediënten, voedingswaarden, allergenen, recepten en herkomst van AH eigen merk-producten.

Marit van Egmond, directeur merchandising & sourcing bij Albert Heijn: ‘Klanten vinden het steeds belangrijker te weten wat er in producten zit die ze bij ons kopen en waar ze vandaan komen. Maar dat niet alleen: ze zijn ook op zoek naar lekkere recepten. Deze informatie hebben we natuurlijk allemaal maar kunnen we niet kwijt op het etiket of bij beschrijvingen op onze site. Met behulp van nieuwe technologieën brengen we de informatie nu binnen handbereik tijdens het winkelen. We starten met 35 producten en schalen dit aantal de komende tijd op’.

Augmented reality</strong
De AH Productscanner werkt met augmented reality, een technologie die de realiteit en de virtuele wereld met elkaar verbindt. Na het scannen van de voorkant van het product met de telefoon-camera zien klanten op een aantrekkelijke en laagdrempelige manier gegevens over ingrediënten, allergenen, voedingswaarden en herkomst. En omdat veel mensen elke dag puzzelen met de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ geeft de app ook inspiratie met een lekker en makkelijk te maken Allerhande-recept.

Alle eigen merk-producten
De AH Productscanner-app is vanaf vandaag beschikbaar voor iOS en Android. In de eerste fase kunnen 35 producten uit het vlees-, vis-, kip-, en vleeswarenschap worden gescand. Deze producten krijgen een sticker op de verpakking die verwijst naar de AH Productscanner. Het aantal scanbare producten wordt de komende tijd stap voor stap uitgebreid naar alle AH eigen merk-producten.

Afdeling mediarelaties:
pers@ah.nl
088 6590 2020

Source: Albert Heijn

###

EPR Retail News