Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nieuwste Albert Heijn XL duurzaamste supermarkt in Europa

Nieuwste Albert Heijn XL duurzaamste supermarkt in Europa
Nieuwste Albert Heijn XL duurzaamste supermarkt in Europa

 

Zaandam, Netherlands, 2016-Nov-04 — /EPR Retail News/ — Vandaag ging de Albert Heijn XL in Purmerend weer open na een ingrijpende verbouwing van twee weken. In de allernieuwste XL van Nederland worden klanten volop geïnspireerd door nieuw assortiment en innovatieve concepten. Vers speelt een hoofdrol in de nieuwe Albert Heijn XL. Klanten zien door de hele winkel vernieuwende versconcepten zoals verse vis op ijs en een sappen- en yoghurtbar. De winkeltrip wordt een beleving met de ‘choose it yourself’-concepten zoals kruiden plukken in de kruidentuin, schaal- en schelpdieren scheppen of je favoriete hagelslag samenstellen. En door een fors aantal energiebesparende maatregelen mag de XL in Purmerend zich vanaf vandaag de duurzaamste supermarkt van Europa noemen.

Wie voor het eerst de verbouwde Albert Heijn XL in Purmerend binnenloopt, kijkt zijn ogen uit. De winkel staat bol van versconcepten: van verse vis op ijs tot vers gebrande noten en een sushibar. Klanten kunnen ook een aantal producten zelf kiezen en tappen zoals olijfolie, koffiebonen , thee en hagelslag. Bijzonder is de mini-kas waar kruiden opgekweekt worden gedurende de laatste weken van het groeiproces. Klanten plukken de volgroeide kruiden zelf en kiezen zo de gewenste soorten en hoeveelheid. Voor wie minder tijd heeft om te neuzen, te proeven en inspiratie op te doen, maken de ruime en overzichtelijke gangpaden en zelfscan een snelle en gemakkelijke boodschappentrip mogelijk.

Duurzaamste supermarkt van Europa

De Albert Heijn XL in Purmerend mag zich vanaf vandaag de duurzaamste supermarkt van Europa noemen. Door een reeks aan innovatieve energiebesparende maatregelen* is de winkel niet alleen 100% CO2 neutraal, er wordt ook energie opgewekt die de winkel en de naastgelegen Etos en Gall & Gall voorziet van elektriciteit en warmte. De winkel is volledig voorzien van led verlichting die werkt op bewegingssensoren. De inrichting bestaat voor een groot deel uit hergebruikte materialen. Voor klanten zijn er E-Cars-oplaadpunten die gevoed worden door de 700 zonnepanelen op het dak.

Albert Heijn en de buurt

De nieuwe Albert Heijn XL in Purmerend speelt actief in op de omgeving. In de winkel is een plek gemaakt waar scholieren van de tegenoverliggende school hun tas kunnen neerleggen, en wie een zachte fietsband heeft kan die oppompen bij het fietsenrek voor de winkel. Voor kinderen die samen met hun ouders boodschappen komen doen is er een interactieve kinderspeelplek. Daar kunnen zij allerlei spelletjes doen waarbij ze lekker in beweging blijven. Voor de heropening heeft de XL een online community opgezet om met klanten in gesprek te gaan over de nieuwe winkel en hun reacties te gebruiken om de winkel nog beter bij de buurt te laten aansluiten.

Etos en Gall&Gall

Niet alleen de Albert Heijn is verbouwd, ook de Etos en Gall & Gall in het winkelcentrum zijn helemaal vernieuwd volgens de laatste winkelconcepten. Tot slot is het Pick Up Point, waar klanten de op ah.nl bestelde boodschappen kunnen ophalen, twee keer zo groot geworden.

*zie de infographic voor meer informatie

Afdeling mediarelaties:
pers@ah.nl
088 6590 2020

Source: Albert Heijn

###

EPR Retail News