Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Albert Heijn opent vierde logistiek centrum voor online groei

Zaandam, Netherlands, 2017-Aug-01 — /EPR Retail News/ — Binnenkort opent Albert Heijn een nieuw logistiek centrum in Eindhoven, specifiek voor online bestelde boodschappen. Dit zogenaamde Home Shop Center (HSC) is het vierde HSC van de supermarktketen, en, inclusief alle lokale HUB’s, de 25ste locatie voor de bezorging van online bestelde boodschappen. Vanuit het HSC in Eindhoven worden straks tienduizenden bestellingen per week bij klanten in het zuiden van het land bezorgd.

Online boodschappen doen is niet meer weg te denken en groeit stormachtig. Er is bij klanten steeds meer behoefte aan gemak en flexibiliteit. Zij vinden het prettig om de ene keer boodschappen online te bestellen en een andere keer naar de winkel te gaan. Dat geldt niet alleen voor gezinnen met drukke schema’s, ook bij ouderen die minder mobiel zijn of bijvoorbeeld kinderdagverblijven en zorginstellingen. Op ah.nl – de grootste online supermarkt van Nederland – vinden zij een assortiment van 28.500 producten van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall.

Meer boodschappen, meer werkgelegenheid
In het pand van 18.000 m2 aan de Keten 15 in Eindhoven wordt op dit moment volop gebouwd om vanaf het najaar 40.000 bestellingen bij klanten thuis te kunnen bezorgen. Ook worden vanuit de nieuwe locatie de op ah.nl bestelde boodschappen klaargezet bij de Pick Up Points in Brabant, Limburg en Gelderland. Het Home Shop Center geeft een mooie impuls aan werkgelegenheid in de regio met op termijn plek voor 800 medewerkers.

.. met minder kilometers
Door het toevoegen van een extra HSC hoeven minder kilometers gereden te worden voor de thuisbezorging in het zuiden van het land. Vanuit Eindhoven wordt direct bij klanten in de omgeving bezorgd. Om nog meer kilometers te besparen rijden grotere vrachtwagens naar HUB’s in Brabant, Limburg en zuidelijke deel van Gelderland. Een HUB is een plek aan de rand van de stad waar de online bestelde boodschappen met een grote vrachtwagen worden afgeleverd. Vanaf daar rijden kleinere bezorgauto’s de stad in.

Afdeling mediarelaties:
pers@ah.nl
088 6590 2020

Source: Albert Heijn

EPR Retail News