Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Albert Heijn en Goedzak® organiseren speelgoedinzamelingsactie voor lokale goede doelen

Zaandam, Netherlands, 2015-11-10 — /EPR Retail News/ — Nog vijf nachtjes slapen en dan is Sinterklaas weer in het land. Dat betekent traditiegetrouw een periode vol spanning, gezelligheid en heel veel leuk nieuw speelgoed. Daar staat tegenover dat uit onderzoek* van Albert Heijn is gebleken dat kinderen met de helft van hun speelgoed niet meer spelen. Met alle nieuwe cadeaus in het vooruitzicht willen ouders graag ruimte maken in de kasten en op zolder. Bijna 85% van de ondervraagde ouders zou het overbodig geworden speelgoed het liefst een goede en nuttige nieuwe bestemming geven. Albert Heijn helpt hier graag aan mee en organiseert van maandag 9 november tot en met uiterlijk zondag 6 december in samenwerking met Goedzak een landelijke speelgoedinzamelingsactie. Klanten kunnen hun oude speelgoed inleveren bij de deelnemende Albert Heijn winkels. Deze doneren het speelgoed aan een zelf gekozen lokaal goed doel.

Maarten Heijltjes een van de initiatiefnemers van Goedzak: “Goedzak is een platform om sociaal en duurzaam gedrag te stimuleren. Het is een sympathieke en gemakkelijke manier om producten een tweede leven te geven. We zijn heel trots om samen met Albert Heijn deze actie te organiseren in deze tijd van het jaar. Zo komt een veel grotere doelgroep in aanraking met Goedzak en maken we de feestdagen voor veel kinderen extra speciaal”. “Wij vinden het fijn dat we onze winkels in kunnen zetten voor zo’n goed initiatief”, zegt Saskia Egas Reparaz, Directeur marketing & format. “Albert Heijn wil naast de plek voor de dagelijkse boodschappen vooral ook een betrokken buurtbewoner zijn. Op deze manier maken we heel veel kinderen blij en krijgt speelgoed een mooie nieuwe bestemming.”

Lokale inzamelingsactie

Deelnemende winkels hebben in hun eigen buurt een goed doel benaderd waar het ingezamelde speelgoed naar toe gaat. Zoals de Voedselbank, een kinderdagverblijf of een buurtcentrum. Iedereen kan meedoen door hun eigen Goedzak op te halen bij een Albert Heijn winkel. De gevulde zak lever je in bij Albert Heijn. De winkel zorgt ervoor dat al het ingeleverde speelgoed wordt overgedragen aan het lokale goede doel. Op www.ah.nl/goedzak vind je een overzicht van de deelnemende winkels.

Sinterklaas bij Albert Heijn

De inzamelingsactie is voor Albert Heijn de start van het leukste kinderfeest van Nederland. Kinderen kunnen hun schoentje zetten in de winkel, en er is heel veel lekker assortiment en leuke cadeautjes voor alle hulpsinterklazen.

###

Albert Heijn en Goedzak® organiseren speelgoedinzamelingsactie voor lokale goede doelen
Albert Heijn en Goedzak® organiseren speelgoedinzamelingsactie voor lokale goede doelen
EPR Retail News