Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meer dan 4 op de 10 Nederlanders ervaart stress tijdens de (voor) bereidingen van het kerstdiner

Zaandam, the Netherlands, 2015-12-9 — /EPR Retail News/ — Het kerstdiner is voor veel mensen de favoriete traditie tijdens de kerstdagen. Maar het bereiden van dit feestmaal is niet voor iedereen een feestje… Meer dan 4 op de 10 Nederlanders* ervaart stress tijdens de (voor)bereidingen van het kerstdiner. En dat is niet gek, want bij 65% van de mensen mislukt wel eens een kerstgerecht. Om klanten een helpende hand te bieden, staat Albert Heijn daarom met een culinair team klaar voor heel kerstkokend Nederland: Allerhande Kersthulp via WhatsApp. Op 24, 25 en 26 december werken de experts van Allerhande gewoon door. Ze zijn overdag en ‘s avonds live via WhatsApp bereikbaar voor vragen en kookadvies.

Blunders in de keuken
Uit onderzoek* blijkt dat er geregeld iets misgaat in de kerstkeuken, 65% van Nederland laat een kerstgerecht wel eens mislukken. De meest voorkomende blunder is het laten aanbranden van de maaltijd. Op nummer twee staat het tegenovergestelde, een gerecht serveren dat nog niet gaar is. De derde meest voorkomende kerstkookblunder is dat mensen belangrijke ingrediënten vergeten. Ook opvallend is dat we soms eten laten vallen of dat bijgerechten volledig onaangeraakt in de koelkast blijven staan. Met het hoofdgerecht hebben we de meeste moeite, deze mislukt het vaakst, gevolgd door het nagerecht. Bijna één derde is het meest onzeker over de bereiding van vlees, gevolgd door gevogelte en het dessert.

Mannen vs. vrouwen
Mannen houden vaker het hoofd koel tijdens het koken voor Kerst dan vrouwen. Bijna de helft van de vrouwen staat weleens gestrest in de keuken tegenover een derde van de mannen. Wanneer het misgaat met het kerstgerecht, schakelt 43% van de mannen de hulp van hun partner in (versus 30% van de vrouwen). Moeders advies wordt door één vijfde ingezet als de spreekwoordelijke vlam in de pan slaat. Dankzij Albert Heijn is dat nu verleden tijd en heeft iedere kerstkoker een persoonlijke hulplijn binnen handbereik.

Allerhande Kersthulp live via WhatsApp
Allerhande Kersthulp is een unieke 1-op-1 kookhulp live via WhatsApp. Op 24, 25 en 26 december staat tussen 10:00 en 22:00 uur het team van Allerhande voor heel kerstkokend Nederland klaar. Zij beantwoorden alle brandende kookvragen via WhatsApp**. Twijfels of het vlees gaar is? Of heeft de chocobombe meer weg van een chocoblunder? Een appje naar 06-48484040 kan wellicht het kerstdiner redden.

Alles voor een Kerst om nooit te vergeten
Albert Heijn en Allerhande zijn met Kerst al jaren dé inspiratiebron voor heel Nederland. Dit jaar komt al deze inspiratie samen op het Kerstfestival op 11, 12 en 13 december. De jaarlijkse kersteditie van het Allerhande magazine ligt nu gratis in alle Albert Heijn winkels,tegelijk met het prachtige assortiment met meer dan tweehonderd feestfavorieten. Klanten die zich echt geen zorgen willen maken over het bepalen van het kerstmenu, kunnen kiezen voor de Allerhande Kerst Box. Hierin zitten alle ingredië nten en recepten voor een heerlijk 4-gangen diner voor 4 personen. De Allerhande Kersthulp biedt lastminute hulp als het mis dreigt te gaan. Kortom: Albert Heijn biedt alles voor een Kerst om nooit te vergeten

Onderzoeksverantwoording
* Onderzoeksverantwoording Het ‘Kerstkook en -stress onderzoek’ van Albert Heijn is uitgevoerd door PanelWizard onder 1.011 Nederlanders van 16 jaar en ouder, die wel eens koken tijdens de feestdagen.
** Er kan alleen via de instant messaging service van WhatsApp gebruik gemaakt worden van de Allerhande Kersthulp.

SOURCE: Albert Heijn

###

Meer dan 4 op de 10 Nederlanders ervaart stress tijdens de (voor) bereidingen van het kerstdiner
Meer dan 4 op de 10 Nederlanders ervaart stress tijdens de (voor) bereidingen van het kerstdiner
EPR Retail News