Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Albert Heijn: Extra distributiepunt (HUB) in Den Haag

Albert Heijn: Extra distributiepunt (HUB) in Den Haag
Albert Heijn: Extra distributiepunt (HUB) in Den Haag

 

Zaandam, Netherlands, 2016-Sep-09 — /EPR Retail News/ — Voor het thuisbezorgen van de boodschappen maakt Albert Heijn gebruik van drie landelijke distributiecentra en een aantal HUB’s. Een HUB is een plek aan de rand van de stad waar de online bestelde boodschappen met een grote vrachtwagen worden afgeleverd. Vanaf daar rijden kleinere bezorgauto’s de stad in.

Bestellingen van klanten in Den Haag worden op dit moment vanuit het distributiecentrum in Rotterdam bezorgd. Met de opening van de HUB in Den Haag kan Albert Heijn het groeiend aantal klanten in deze regio nog beter bedienen en rijden de bezorgauto’s minder kilometers. In Amsterdam wordt de bestaande HUB verplaatst naar een nieuwe locatie met meer ruimte, waardoor meer bestellingen vanaf die locatie in de stad thuisbezorgd kunnen worden. Ook dit leidt tot een vermindering van het aantal kilometers dat afgelegd wordt.

Albert Heijn wil thuisbezorging steeds milieuvriendelijker maken. Eerder dit jaar introduceerde Albert Heijn in Amsterdam daarom de bezorgfiets en een volledig elektrische bezorgauto. Het toevoegen van de nieuwe HUB in Den Haag en de uitbreiding van de HUB in Amsterdam zijn een volgende stap in de vermindering van de CO2 uitstoot.

Afdeling mediarelaties:
pers@ah.nl
088 6590 2020

Source: Albert Heijn

###

EPR Retail News