Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Albert Heijn: Eerste Allerhande Kerstfestival smaakt naar meer

Albert Heijn: Eerste Allerhande Kerstfestival smaakt naar meer
Albert Heijn: Eerste Allerhande Kerstfestival smaakt naar meer

 

Praten met mensen achter de producten wordt enorm gewaardeerd

Utrecht, NETHERLANDS, 2015-12-17 — /EPR Retail News/ — Het Spoorwegmuseum vormde dit weekend voor dagelijks meer dan 10.000 bezoekers het decor van een sprookjesachtig en gezellig kerstfestijn. Het Allerhande Kerstfestival was, ondanks het wisselvallige weer, volledig uitverkocht. Dit kon de bezoekers niet deren, want zij gaven gemiddeld een 8 aan deze allereerste editie van het festival. De verbinding tussen telers, leveranciers, klanten en medewerkers stond centraal tijdens het evenement. Dit leidde tot bijzondere en warme gesprekken over lekker eten met Kerst. Daarnaast werd er natuurlijk volop gratis geproefd van de 220 feestfavorieten en ging men zelf aan de slag gaan tijdens één van 40 workshops van bekende chef-koks. Het sfeerplaatje was compleet met live optredens van onder andere Roel van Velzen en het kinderkoor van Babette Labeij.

Het Kerstfestival bood ruimte aan 250 activiteiten, voor jong en oud. Dit varieerde van proeven van de lekkerste ingrediënten voor een geslaagd kerstdiner tot activiteiten zoals schaatsen en het bijwonen van spectaculaire optredens. Het brede karakter van het evenement zorgde ervoor dat mensen enthousiast naar buiten gingen: 8 van de 10 bezoekers zouden volgend jaar weer naar het Kerstfestival gaan en het ook aanbevelen aan anderen.

Het Kerstfestival in cijfers:

  • De populairste stands waren die van de Meesterslager, het dessertplein en de borrelhappen
  • De meest geproefde producten tijdens het Kerstfestival waren: black angus carpaccio, viscanapé’s, kerstster taart en chateaubriand
  • In totaal werden meer dan 36.000 receptenkaarten uitgegeven
  • Meer dan 5.000 wensen werden opgehangen in Albert Heijn wensboom
  • Zo’n 4.500 kookliefhebbers schaafden hun kookkunsten bij tijdens 40 workshops
  • Er werden 3.000 Allerhande coverfoto’s gemaakt
  • Er waren meer dan 70 stands verdeeld over 7.000 m2

Net zoveel mannen als vrouwen op het festival

Het Allerhande Kerstfestival beleefde haar eerste editie. Na 6 maanden voorbereiding was het voor de meer dan 500 Albert Heijn medewerkers op het festival erg spannend. Hoe zouden mensen reageren op deze mix van een foodfestival & kerstmarkt en wat voor bezoekers zouden tijdens het festival langskomen. Dit bleek een gemêleerd gezelschap te zijn. De verdeling man/vrouw was 50/50 en ook qua leeftijd was er een grote variatie te zien. Het publiek was afkomstig uit heel Nederland, van Limburg tot Groningen en van Zeeland tot Drenthe.

Kerst is nog maar net begonnen…

Het Kerstfestival is achter de rug, maar de kerstdrukte is voor Albert Heijn nog maar net begonnen. Na alle inspiratie tijdens het festival, staan 100.000 medewerkers nu klaar in de winkels en distributiecentra om klanten een onvergetelijke Kerst te bezorgen.

Kijk voor een sfeerimpressie van het festival op Facebook of bijgaande foto’s.

SOURCE: Albert Heijn

###

EPR Retail News